Volkswagen Beetle 2003: Raammechanisme vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Een maand geleden heeft de garage het raammechanisme vervangen aan de achterkant (bijrijderskant). Het raam ging namelijk niet meer naar beneden. Dit hadden ze eerder ook aan de linkerkant gedaan (bekend probleem). Nu zijn we inmiddels een keer teruggeweest omdat we ineens lekkage hadden in de auto. Toen hebben ze iets aangepast aan het raam. Daarmee moest het verholpen zijn. Helaas is het nu zo dat het raam niet meer naar beneden gaat als we de auto openen (volgens mij moet dit omdat anders de kap niet goed open kan). Daarnaast is het zo dat de lekkage dusdanig is dat er van het weekend bijna een eend in de auto kon zwemmen. Het huilen staat mij inmiddels nader dan het lachen. De auto is altijd mooi droog geweest en ineens niet meer. Iemand een idee of dit in verband staat komt met de reparatie aan het raampje?

AvK1968

Geplaatst door AvK1968 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

Simpel te controleren , laat iemand in de auto plaats nemen met een goede lamp en de 2e persoon spuit de auto aan de buitenkant van onder naar boven flink nat, dan zal er ergens water naar binnen komen , van daar uit een conclusie trekken , denk wel dat het 1 met het ander te maken heeft.

AvK1968 (0), 4 jaar geleden

Hi,
Dank voor je reactie. Had de hoop water binnen te zien komen met de hevige regenval van afgelopen dagen. Helaas niets.

Theo Sparenburg (5), 4 jaar geleden

Voor het vervangen van het ruitmechanisme moet de bekleding van de deur. Dan zit er nog plastic over het metaal van de deur gespannen , meestal vastgezet met een soort kit. Als dit plastic na de reparatie niet goed is aangebracht of gescheurd is kan dit makkelijk optreden. Ook is het mogelijk dat de afwateringsgaten onder in de deur verstopt zijn. Dus terug naar de garage.


vr.gr. Theo

AvK1968 (0), 4 jaar geleden

Dank Theo. De auto gaat vrijdag terug. Ik denk dat ik maar een lijstje voor ze maak met punten waarop ze de auto moeten controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.