Volkswagen Golf: welke olie bijvullen bij 'Longlife' 2.0 motor?

Bouwjaar: 2001

Ik heb een VW Golf van het bouwjaar 2001. Er zit een 2 liter motor in met 8 kleppen. Ik heb horen zeggen dat het olieverbruikers zijn. Die van mij gebruikt inderdaad ook een beetje. (Ik schat één liter op vijfduizend kilometer). Ik wil de olie nu bijvullen maar welke olie gebruik ik? Volgens de garage zit er zgn. Longlife-olie in. Kan ik dat alleen bij de dealer halen of is er een vervanger?

Bij voorbaat dank.

andre352

Geplaatst door andre352 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Kijk eens op deze site: http://www.kroon-oil.com/nl/producten/pr...

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon 5w-40w moet voldoende zijn lijkt me.

sindbad (0), 19 jaar geleden

de specificatie van longlife-olie is 0W30 en geen 5W40, dit is pompverstuiverolie voor NIET longlife motoren. Bij de dealer wordt castrol voorgeschreven, dit ivm garantie bij motorschade. De auto is echter al 3 jaar, dus geen gar. meer. Je kunt best een ander merk kopen, maar let dan op de specificaties die er voor volkswagen op staan

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


bij de pompverstuiver na, bj,2000 mag er alleen een 0W-30,in



paul,

sindbad (0), 19 jaar geleden

als je een pompverstuiver hebt van na 2000 en je wilt geen gebruik maken van VOI dan kan er ook vw 505.01 in (5W40)

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


dan ben je niet op de hoogte van....

deze 0W30 heeft niet alleen met de interval temaken.deze pd, motor behoeft een 0W30,

maar door de betere samenstelling van de olie kan deze er langer in blijven,

daardoor.. longlife...


KIJK DAT MAAR EENS GOED NA......


paul,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

sluit mij aan bij paul. 0 w 30 der in doen, ze schrijven het niet voor niets voor. en aleen castrol is flauwekul van vw. alle merken kunnen der wel in, tenminste een gerenomeerd merk dan,a.u.b geen zogenaamde aldi olie(troep). ik zelf gebruik altijd kroon olie, is prima spul niks mis mee.

andre352 (0), 19 jaar geleden

Ben inmiddels bij de dealer geweest. Daar hebben ze de olie bijgevuld. Blijkt dat de 2 liter motor van VW, de 8-klepper weliswaar, gewoon een beetje olie verbruikt. Er moet echter wel de 0 w 30 in die er ook in zat. Is echter niet de goedkoopste a 17,50 euro per liter. Ik kocht er een extra liter in fles bij met een gratis wel zeer luxe opberghouder. Ik als autoliefhebber was daar zeer content mee.(past goed bij de master edition sport)
Dus VW te Roden is best ok.(de werkplaatsafdeling althans, bij de verkoopafdeling willen ze je echter niet helpen of een auto verkopen)
Bedankt voor jullie reacties allemaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.