Volvo 340: Automaat hendel maakt schrapend geluid

Bouwjaar: 1985

Bij het verzetten van de automaat hendel als de motor aanstaat maakt deze een schrappend geluid en gaat heel schroef. Bijna niet te verzetten in bv de drive. Zodra die over de n heen gaat of van de n komt begind het. Wat zou het kunnen zijn? De motor loopt wel maar hij rijd dus zeker niet, maar ongeveer dat lawaai maakt i of je hem rijdend verzet. PAs is de aandrijfas vervangen zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

Volvomania

Geplaatst door Volvomania (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 340? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

clif (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi je moet ff controleren dat als de motor draait de knop in je pook indrukken en dan bij je rvscherm zit een witte pot met slangen dat is je ontkoppeling als jij de knop bedient moet deze tikken zo niet onder je pook zit een schakelaartje gaan wel stuk of de bedrading breekt ff doorverbinden en meten vrg clif

Volvomania (0), 18 jaar geleden

Nee dat is het allemaal niet, vacuum of bedraading... Maakt in de n stand ook een erg raar geluid, achter... Zou de bedieningshendel niet goed zijn afgesteld?

antiekeradio (0), 18 jaar geleden

volgens mij is er gewoon wat kapot. bedieningshefboom of primaire schakelkast.

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hi Karel,
Als je onder de wagen kijkt met lopende motor, draaid de aandrijsas dan wel of niet?
Bij niet draaien: koppeling versleten, cq niet goed afgesteld.
Bij wel draaien: primair defect.

succes, Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 340 of stel zelf een nieuwe vraag.