Jaguar XK Forum

Zoek & filter binnen 221.335 topics
20 topics gevonden | Pagina 1 van 1

Jaguar XK

De Jaguar XK is een luxueuze Grand Tourer die tussen 1996 en 2014 werd geproduceerd door het Britse automerk Jaguar. Het is een tweedeurs sportauto met een elegante uitstraling en een krachtige motor, waardoor het zowel geschikt is voor comfortabele langeafstandsritten als voor sportief rijden.

De eerste generatie van de Jaguar XK, de XK8, werd geïntroduceerd in 1996 en was beschikbaar als coupé en cabriolet. De auto was uitgerust met een 4.0 liter V8-motor en werd geproduceerd tot 2005. In 2006 kwam de tweede generatie, de XK genaamd, op de markt. Deze had een nieuw ontworpen aluminium carrosserie en was voorzien van een 4.2 liter V8-motor.

De Jaguar XK is een geliefde auto onder liefhebbers van luxe sportauto's vanwege zijn elegante uitstraling, krachtige motor en uitstekende rijprestaties. Bovendien was de XK een van de laatste modellen van Jaguar voordat het merk in handen kwam van het Indiase bedrijf Tata Motors, waardoor het een speciale plaats inneemt in de geschiedenis van het merk.

Modellen Jaguar