Ford Fiesta: Aldi of Lidl Motorolie

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Heeft iemaand ervaring met Lidl of Aldi motorolie (15w40). Het zijn geen syntetische olieen anders zou de prijs anders moeten zijn. kan ik het rustig in de auto gooien en om de half jaar (ongeveer 5000km) ververssen? of kan ik better mpm motorolie in gooien wat het dubble kost. ????
Vriendlijke Groeten

haval

Geplaatst door haval (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 15 jaar geleden

Die olie is goed genoeg voor die motor.

haval (0), 15 jaar geleden

Dus je zou Aldi of Lidl Olie in een nieuwere motor niet gebruiken begrijp ik? Stel dat de motor 2 jaar oud was, is die olie dan ook goed? wat maakt het verschil?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=haval]Dus je zou Aldi of Lidl Olie in een nieuwere motor niet gebruiken begrijp ik? Stel dat de motor 2 jaar oud was, is die olie dan ook goed? wat maakt het verschil?[/quote]
Een merk olie zegt niets tenzij je sponsor wilt worden ?....... Autofabrikanten schrijven specificaties voor, zou goed kunnen dat deze overeenkomen met dit type olie.

Gr. paul

Treb (0), 15 jaar geleden

Moi.
Hier is op dit forum al veel over geschreven. Gebruik de zoekfunctie of [url=http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...]lees eens dit topic[/url].
Meneer Henk de Groot van Castrol heeft [url=http://www.telegraaf.nl/autotelegraaf/37...]een heel eigen mening over olie[/url].

Ga er lekker voor zitten en luister [url=http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/ra...]hier[/url] eens naar: http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/ra...
Groet,
Bert

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bert,

Dank je wel ik zat dit ook op te zoeken om verdere discussie in deze topic te voorkomen.

Bij deze sluit ik de topic. Haval kan nu genoeg informatie lezen over dit onderwerp.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.