Peugeot 406: Clarion radio/cd speler

Bouwjaar: 2000

Heren techneuten,

Ik heb op het internet een Clarion radio/cd speler gekocht.

Ik heb hem en een stuurbediening ingebouwd. Ik weet dat ik hem aan moet melden bij Peugeot.

Is het correct dat hij zonder aanmelding niets doet? Ik dacht dat hij wel speelde maar om de zoveel tijd piepte.
Ook het display geeft niets aan. Het enige wat hij doet is een cd accepteren en uitwerpen. Als de lichten aanstaan dan is de startknop verlicht.

Wat is uw mening? Heb ik een kat in de zak gekocht???

gr.

Cees Heemskerk

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

problemen met het display van (clarion/kenwood mask) is een bekent euvel! de flatkegel (printbaan, dit tussen het klapfront en het toestel) deze gaan nogal vaak stuk (is een reparatie van 45,-)

paul,

harry4203 (465) PRO, 18 jaar geleden

hij zou volgens mij inderdaad moeten piepen, ik ben een beetje bang dat er een display inzit wat niet geschikt is voor radioweergave. ik neem aan dat er nooit een originele radio in heeft gezeten?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

herstel!

dit probleem gaat alleen op indien het een los toestel (enkel din) betreft! (dus niet orgineel peugeot)

paul,

406rijder (0), 18 jaar geleden

Cees,

Ik heb mijn clarion radio cd/speler ook destijds omgebouwd van de ene 406 naar de andere 406. Het is normaal dat zolang de radio niet is aangemeld er niets te zien is op het display. Alleen de verlichting werkt en het in/uitvoeren van cd gaat correct. Na aanmelden bij dealer werkte alles perfect. Ik ben trouwens wel nieuwsgierig naar de stuurbediening. Hoe kom je hieraan en wat moet ik allemaal ombouwen?

Gr. Erik

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Erik,

Dat is een pak van mijn hart!

De stuurbediening kan je gewoon bij de dealer kopen. Kost slechts 20,45 euro. Ik heb de stuurbediening op de sloop gekocht (teveel voor betaald!) met de kap erbij. Bij het afhalen van de onderste stuurkap is mij gebleken dat de stuurbediening er zo in te schroeven is. Wel een gat maken voor het pookje. De afdruk van het te maken gat is zichtbaar. Bij mij zit er nog een kunsstof ringetje, om het geheel netjes af te werken, in het gat. wellicht is dit los te koop. Overigens kost een compleet set stuurkappen ruim 25 euro. Bedragen inclusief BTW. Waarschijnlijk voor een stuurbediening ook met gat te koop. Het draadje met de stekker doorvoeren naar een 'stopcontact' dat verborgen zit tussen twee dradenbomen schuin boven de zekeringenkast. Het stekkertje is bruin. Zo ook het stopcontact. Dit is even zoeken. Naast deze dradenbomen zit een wit kunststof ding.

Volgens de magazijnman van de dealer moet ook de stuurbediening worden aangemeld.

Let op: Is jouw auto van na 2001 dan is de stuurbediening geheel anders. Dan werkt het met een soort kliksysteem in de stuurkolom. Daar heb ik mij verder niet in verdiept!

gr.

Cees Heemskerk

406rijder (0), 18 jaar geleden

Cees,

Bedankt voor de uitleg, ga ik binnenkort ook maar eens doen. Succes met je radio.

Gr.

Erik

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Erik,

Je had gelijk!
Even aanmelden en alles werkt. Ook de stuurbediening. Dit is absoluut een aanrader. Ik kreeg niet het gevoel day die ook aangemeld moest worden. Want ik heb er met mijn neus bovenop gestaan.
Overigens is dit clarion geluidssysteem een aanrader voor alle 406 rijders.

gr.

Cees

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Leuk te horen dat het gelukt is Cees. De display was inderdaat donker omdat de de radio zowel in de bsi als in de display getelecodeert dient te worden(is aanmelden).

406rijder (0), 18 jaar geleden

Cees,

Perfect!

Gr. Erik

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heren even een vraagje, hoe hebben jullie de afdekkap los gekregen die rondom de niet standaard autoradio zit ? Die met de uitsparing voor de radio. Is deze geklikt of moet er ergens verborgen een schroef los ? Alvast bedankt.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Pieter,

Aan de bovenkant zitten links en rechts twee moertjes. Zijn bereibaar als de radio is verwijderd. Sleutel 8 in het gat en losdraaien en dan kan je het frontje er zo uithalen.

gr.

Cees

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Cees, bedankt, ik ga eens kijken of ik ze kan vinden die schroefjes.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.