Renault Megane: distributieriem kapot

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Wie kan me helpen. OP augustus heb ik een renault megane 1.5. DCI gekocht, heb 4 maanden garantie gekregen. Nadat de grantie afgelopen, is mijn dinamo stuk die heb ik meteen laten maken, het koste me 296 euro. 3 weken later tijdens het rijden hoorde ik iets heel raar en hoop gerommel in de motor heb de auto meteen aan de kant gezet en ANEB gebeld. En wat bleek nou de muti-riem is kapot, de ANWB man zei ook mteen dat poli er af was en waarschijnlijk de hele motor is ka[pot gegaan, dus alles kleppen zijn krom en de distributieriem ook is kapot gegaan.

Mijn vraag hoe het kan dat de poli is los gegaan en dat de distributieriem kapot is gegaan. Heeft het met de dinamo te maken omdat die vervangen is of aan iets anders. de Schade is ongeveen 2000 euro. distributieriem is vervangen in maart 2006, dus niet zolang geleden.

Kan ik de schade verhalen bij de daeler bij wie ik de auto heb gekocht of bij de garage die de dinamo heeft vervangen. 2000 euro is een hoop geld, want ik heb de auto pas 5 maanden. Graag jullie tips wat ik nu moet doen. Alvast bedankt.

saadan

Geplaatst door saadan , lid sinds 13 jaar geleden

9 Reacties

Treb, 13 jaar geleden

Over welke poeli heb je het?

ksie PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk heeft de poelie van de dijnamo niet goed gezeten waardoor de multiriem tussen de distr riem is geslagen met alle gevolgen.De garage die de dijnamo heeft gerepareerd moet je hier voor aansprakelijk stellen .

robert10078, 13 jaar geleden

Wordt het een moeilijk punt. Als de dynamo verkeerd gemonteerd is (geweest) en u dit NIET kunt bewijzen, denk ik dat u (veel) pech heeft. Als de poeli van de dynamo is losgelopen (mag niet) en daardoor de multiriem en distributieriem zijn gebroken, kunt u (via advocaat of rechtsbijstand) mogelijk wel iets verhalen, let wel dat u dit moet bewijzen !!! Echter zonder kosten zal moeilijk worden.

Bert heeft wel gelijk met zijn vraag om welke poeli het gaat: normaal hoeft de "motorpoeli" er bij het vervangen van de multiriem niet af.

De volledige schade verhalen bij de dealer waar u de auto heeft gekocht zal waarschijnlijk niet lukken, omdat u een reparatie door een ander bedrijf heeft laten verrichten en men schuld waarschijnlijk naar elkaar zal schuiven.
Ik zou voordat u een advocaat een brief laat sturen eerst eens in overleg gaan met zowel de garage waar de dynamo is vervangen als met de dealer waar u de auto heeft gekocht. Misschien is er een redelijke oplossing waar u zich in kunt vinden. Mijn ervaring is dat u met "dwang" niet zoveel zult bereiken dan met redelijk overleg.

marcel7031 PRO, 13 jaar geleden

Is het niet de krukaspoelie die los is gekomen? Had je een bevestiging wanneer voor het laatst de distributie is gedaan?

saadan, 13 jaar geleden

Ik heb geen enkele bewijs dat het aan de dinamo ligt, om de garage aansprakelijk te stellen heeft het geen enkele zin denk ik. Ik denk dat Robert gelijk heeft, heb met de dealer overlegt en de garage waar de dinamo is vervangen. Beiden betalen een deel en ik zelf ook natuurlijk. Dus op zich ben ik hier blij mee. Bedankt voor jullie reactie.

Treb, 13 jaar geleden

Dat is dan netjes opgelost! [url=http://www.GratisSmilies.de][img]http://www.GratisSmilies.de/smilies/smaulies2/tach.gif[/img][/url]

Welke poeli is nu eigenlijk los (of is ie stuk)?

robert10078, 13 jaar geleden

Kijk, zo heb ik het bedoeld. Heel veel mensen zitten "direkt in de gordijnen" en brullen 'ze zullen dit, want anders...' en 'advocaat zus' enz enz.
Het is gezamelijk op een nette wijze opgelost waar iedereen tevreden mee is.
Blijkt weer dat je met fatsoen en redelijkheid een heel eind kunt komen.
Mooi toch, is helaas wel eens anders !

P. Kelder PRO, 13 jaar geleden

[quote=robert10078]Kijk, zo heb ik het bedoeld. Heel veel mensen zitten "direkt in de gordijnen" en brullen 'ze zullen dit, want anders...' en 'advocaat zus' enz enz.
Het is gezamelijk op een nette wijze opgelost waar iedereen tevreden mee is.
Blijkt weer dat je met fatsoen en redelijkheid een heel eind kunt komen.
Mooi toch, is helaas wel eens anders ![/quote]
Pas juichen na de wedstrijd! Let wel in deze zaak wordt een deel zelf bijgedragen. Hoe hoog dit bedrag is is nog een verrassing daar kan men nog alle kanten mee op.

Gr. paul

robert10078, 13 jaar geleden

Paul,
Hoe je het ook bekijkt, men is toch bereid e.e.a. op te lossen. Ze hadden ook "de poot stijf" kunnen houden, en dan heb je in principe helemaal niets. Dan had je mogelijk iets vergoed kunnen krijgen, maar daarvoor wel het hele ellendige traject van brieven schrijven, advocaten inhuren, bewijslast verzamelen enz enz in moeten gaan.
Natuurlijk kan het alsnog slecht aflopen, maar een goed begin is er...

Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.