Renault Megane: Megane Startproblemen auto start soms niet.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn renault Megane Phase 1 heeft startproblemen. Af en toe wanneer ik de auto wil starten start hij niet. Vanavond deed hij zelfs niks meer. Nadat wij hem aan hebben geduwd starte de auto op de motor. De startonderbreking is er naar mijn weten gewoon vanaf want het rode lampje van de startblokkering blijft niet knipperen. Wat ik ook heel vreemd vond is dat het klokje op 0:00 uur ging staan. Heeft dit met elkaar te maken? De accu is verder gewoon goed naar mijn weten. Waar moet ik het probleeem zoeken? startmotor? Relais?

Ik hoor graag van jullie!

remco1987

Geplaatst door remco1987 , lid sinds 8 jaar geleden

3 Reacties

RPJdeWeert, 8 jaar geleden

Wat bedoel je precies met 'hij start niet'? Gaat de startmotor niet rond, of gaat hij wel rond maar slaat de motor niet aan?

remco1987, 8 jaar geleden

De startmotor draait niet rond.

Punt PRO, 8 jaar geleden

Als zelfs de klok op NUL springt is er een hele grote spanningsval bij het starten. De accu is de grote verdachte maar controleer eerst alle dikke-kabel aansluitingen .
Zelf vind ik die accuklemmen nogal zwak en een gekochte accu kan je niet meer terug brengen als de oorzaak in slechte contacten blijkt te zitten .
Bij bloemkool rond de klemmen ........reinigen met soda-water en koperen klemmen plaatsen.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.