Renault Megane: Renault Megane 1.5 CDi 2010

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 CDi

LS,

Sinds 3 maanden hebben wij een R Megane 1.5 CDi. Nu het koude wordt ga je de motor horen tot die warm is. Starten gaat goed, stationair lopen gaat goed. Maar zodra je weg rijdt, tjonge, wat klappert /pingelt/rammelt de motor. Na een paar kilometer is dit wel weg.

Ik heb nagezocht, echter niets kunnen vinden hierover.

Dan hoop ik dat iemand mij kan vertellen of dit CDi eigen is of dat we dit door de garage moeten laten checken.

Bedankt!
Mvg. B van Wijk

bvanwijk

Geplaatst door bvanwijk (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 9 jaar geleden

Moeilijk zo te beoordelen. Wat vindt de garage ervan en wat vindt de verkoper ervan ?

bvanwijk (0), 9 jaar geleden

Dank voor je reactie.
Deze wagen is een import uit België. Wij hebben gekocht met Nederlands kenteken bij een handelaar (geen kleintje). Vervolgens hebben wij de auto aangeboden aan onze garage voor een algehele controle. De auto is goed bevonden. Tja, verder kom ik niet dus. Wat inderdaad mogelijk is de auto weer weg te zetten bij een garage en die met koude motor te laten rijden.
Ik dacht, voor ik dit doe, probeer ik uit te zoeken of er iemand bekend is met dit fenomeen van de koude motor.

69martin (0), 9 jaar geleden

Misschien is het een multiriem of spanrol die aan het klapperen is of hoor je de kleppen tikken.

bvanwijk (0), 9 jaar geleden

Multiriem of spanrol verwacht ik niet. Het is een geluid wat lijkt uit het blok te komen. Zuigerstangen, klepstoters? Als de motor warm is, dan is geluid ook weg.
Ik ben wel bekend met oudere motoren. Maar hoe dat met relatief nieuwe motoren zit, geen idee (nog).

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Zit er wel de juiste olie in? Want dit klinkt naar tikkende klepstoters door verkeerde viscositeit van de olie.

bvanwijk (0), 9 jaar geleden

Gdm,
Dank voor uw opmerking. Ik kan me inderdaad hier in vinden en ga van het weekend andere olie proberen. Ik laat het volgende week weten wat het resultaat is.

bvanwijk (0), 9 jaar geleden

Hallo, inmiddels heb ik de olie vervangen volgens specificaties. Helaas, het gewenste resultaat is uitgebleven. Wat nu, misschien dat er nog iemand reageert die hier ook eens mee te maken heeft gehad. Bedankt voor de reacties.

Harry23 (0), 9 jaar geleden

Hallo,
Wij hebben een vergelijkbare situatie: Megane 1.5 CDi 2010, 100.000km, import uit Belgie, via grote handelaar uit Veen.
Als het kouder is dan 5 graden, hebben we de eerste 3 minuten een "zingend" geluid (zachte "uuu" klank) bij optrekken, vooral tussen 1500-2000 toeren.
Vorige week teruggeweest naar garage, die heeft een nieuwe multiriem geplaatst, dit helpt helaas niet. Gezien posts op internet, lijkt me een druklager, of iets met de dynamo ook mogelijk.

Hebben jullie inmiddels duidelijkheid? Is het geluid de afgelopen maanden veranderd? Wij hebben nog zo'n 2 weken BOVAG garantie, dus ik wil eigenlijk snel terug met een paar suggesties voor onderzoek.
Alvast bedankt voor je reactie.
Harry

bvanwijk (0), 9 jaar geleden

Hallo Harry,
Het probleem van onze Megane was 4 uitgedroogde verstuivers met zelfs lichte roestvorming. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien een keer benzine getankt. Of de verstuivers zijn er uit gehaald en niet beschermd weggelegd, uitgedroogd, vervolgens verkeerd teruggeplaatst. Tja, niemand die me dat nog exact verteld. Helaas was het voor ons 4 nieuwe verstuivers, schade: 1800euro.

Maar je kunt door een expert inderdaad je verstuivers laten testen.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

Mvg. Bouwe

sgm (0), 9 jaar geleden

Ik heb ook eentje uit 2010 met nu 200.000 probleemloze kilometers op de teller. Bij koud weer hoor je wel duidelijk wanneer je wat meer gas geeft. De klank en het ritme van de inspuitingen verandert en het geluidsniveau neemt flink toe. Dat lijkt me normaal omdat er best een flinke hoeveelheid brandstof in de koude motor moet worden ingespoten. Als je met constante snelheid rijdt of rustig accelereert, dan is de motor vrij stil.

Herken je dit of is er toch wat anders te horen? Maak anders eens een geluidsopname.

Harry23 (0), 9 jaar geleden

Bedankt, inspuiting lijkt het me ook niet. Het galmende geluid is alleen te horen bij koude motor na een koude nacht (<10graden). Na starten heel licht hoorbaar, niet continue. Maar de 1e vijf minuten na starten is het bij optrekken tussen 1000-1700 toeren (ongeacht welke versnelling) is goed te horen.
Daarnaast is er een 2e geluid wat hersteld zou zijn door de garage: bij koude start hoor je iets "slepen", lijkt op een riem/snaar, maar daarom heeft de garage vorige week een nieuwe multiriem (oid) geplaatst en de distributieriem gespannen.
Suggesties welkom, 1. suggestie: scheurtje in pakking uitlaatspruitstuk, die dicht zou gaan bij hogere temperaturen.
Hieronder de links naar de geluiden, knip en plak in browser...


https://drive.google.com/file/d/0B9vUp_3...
Fragment 1: Stationair "slepend" geluid. Wat hoor je? Starten van auto, uitstappen, en daarna geluid onder de motorkap, geluid lijkt bij de ronddraaiende riem vandaan te komen aan linkerkant motor (bijrijderskant)

https://drive.google.com/file/d/0B9vUp_3...
Fragment 2: Galmend geluid besproken in deze thread. Ik rijd langzaam in 2e versnelling en trek van 1000 naar 2000 toeren op, daarna uitvieren en weer optrekken. Galm is tussen 1200-1800 toeren ongeveer.

sgm (0), 9 jaar geleden

Oei, ik heb wat dingen door elkaar gegooid. Ik reageerde op de problemen van bvanwijk. Bij koude motor en zeker bij lage buitentemperatuur hoor je de inspuitingen erg goed. Kennelijk was er bij hem toch echt iets grondig mis.
In het geval van Harry23 hoor ik niet zo heel veel verkeerds in de opnames. Als je er zelf bij bent, dan zullen de geluiden vast beter te horen zijn. Dat wat sissende sleepgeluid komt me op zich wel bekend voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.