Suzuki Vitara: Transmissie, geluid en schakelen

Bouwjaar: 1993

Hallo specialisten,

De versnellingsbak van mijn Vitara (93'er 1.6 li 8v) is niet zo fris meer. Bij het schakelen van 3 naar 4 moet ik de bak even tijd geven om de juiste tandwielen voor te zetten. Tevens treedt het transmissie geluid steeds meer op de voorgrond.
Ik wil nu de transmissie olie vervangen (75W-90) maar ik heb ook nog een tube Transmissie smering van STP (Gear oil treatment) staan.
Vraag: Heeft iemand ervaring met dit spul ? Werkt het en doet het wat er op de verpakking staat ?

Ik weet het, na +/- 160.000 km is de beste remedie een revisie bak, maar dat komt kosten technisch nogal slecht uit. Ik verwacht ook geen nieuwe bak aan te treffen na gebruik van dit spul, alleen een lichte verbetering in het geluid en schakelen.

Nogmaals, wie weet en heeft ervaring in de werking van dit spul ?

Rick9740

Geplaatst door Rick9740 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jos W (0) PRO, 18 jaar geleden

Gewoon de tube erin , hij word er niet slechter van.

Rick9740 (0), 18 jaar geleden

De transmissie olie is vervangen,incl. de tube STP. Resultaat: Koud schakelen gaat nog steeds niet zo lekker. Warm is er wel een verbetering, ook is het transmissie geluid afgenomen.
De enige echte oplossing is en blijft dus een revisie bak monteren, maar voorlopig is er nu goed met de auto te rijden.
Laten we dat maar even volhouden.
Dus, STP werkt wel maar doet niet alles wat de beschrijving belooft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.