Toyota Picnic: Accu?

Bouwjaar: 1998

Kerst was blijkbaar nog niet duur genoeg dit jaar: Wat voor accu moet er in een Toyota Picnic, 2.2 TD? 70 A bij 540A of 100A.....
Heeft iemand nog een leuk adres voor een goede accu?

PL

Geplaatst door PL (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Gamma. Vanaf 35 euro, met 2 jaar garantie. Misschien gaan ze een jaar minder mee, maar zeker goedkoper dan alle andere.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de auto niet wil starten is niet altijd de accu. Zul je toch voor de zekerheid moeten meten. Spanning over de accupolen moet bij een lopende motor tussen de 13.8 en 14.4 volt zijn. Is dat (veel) lager, dan werkt de dynamo niet, is dat (veel )hoger, is je volgende accu ook snel overleden want ook dan is je (spanningsregelaar van de) dynamo defect. Succes. Sjaak

PL (0), 18 jaar geleden

Hallo Sjaak, er zit zo'n onderhoudsvrije accu in met zo'n lampje er op. Deze is nu zwart. Hij start al bijna een jaar erg beroerd maar sloeg wel direct aan, heeft nu een week of twee stil gestaan en dat was blijkbaar te veel.
Ik neem aan dat ze bij de gamma geen accus hebben met zo'n enorme grote koude start amperages voor een diesel? (volgens Varta: batterij (vermogen Ah) 70, koudstartstroom EN (A) 570)

PL (0), 18 jaar geleden

Ja WCP 178 dit denk ik ook, beter maar gewoon een goeie voor zo'n diesel. Heeft een 70 A accu altijd een koude start van 570A?

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koop een Moll accu. Een topmerk.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

WCP je bent altijd zo negatief. Heb je wel eens een accu van de Gamma geprobeerd? Zo nee, dan niet zaniken.
Eenvoudige rekensom: Merkaccu van 100 euro of meer gaat misschien 5 of 6 jaar mee. Laat die van de Gamma slecht zijn en slechts 3 jaar meegaan, dan heb je er 2 nodig. 2 maal 35 = 70 euro. Nog altijd 30 euro goedkoper dan zo'n duur merk.

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

WCP is inderdaad wel snel, maar niet erg goed geïnformeerd. Moll is eerste montage bij VW, Audi en Porsche. Deze accu's gaan in de regel ongeveer acht jaar mee en kosten niet of nauwelijks meer dan een doorsnee product.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

het merk zegt indd, niks over een kwaliteit van een accu! tenzij je gevoellig tussen de flappers bent.. voor dit soort mensen plakt men er dan een sticker op.. voor slechts 30,- daarmee is het gevoel weer gerust..

paul,

Picnic8956 (0), 18 jaar geleden

Ha Paul, lees ik hieruit dat een accu van de Gamma gewoon voldoet voor een diesel. Dus is 70 ampere ook koud ongeveer 570A? Is dit op een accu te zien?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ha pinic

die accu's van de gamma mankeert niks aan! de garantie voorwaarden zijn prima te noemen (daar kan varta nog wat van leren) indien je de accu aanschaft grijp een wat zwaardere accu (als ie past) dan kom je nooit te kort!

paul,

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ach.. die testen wat zegt mij dat nou!!

indien mijn tuut nou eens 2 jaar vlot zal starten op die gamma accu en dat voor de prijs, moet ik mij dan nog zorgen maken.. over wat die testen uitwijzen!

over merken gesproken, mijn schoonvader heeft een mazda (MPV) zijn er 17 van in nederland en slechts 77, stuks van in europa daar monteren in af fabriek een panasonic accu.. heeft het wel even 5 jaar gedaan.. merken zeggen mij niks meer..

paul,

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dat is zonder meer waar! een varta blijft sterk

overgens moet ik bekennen dat ik zelf meestal een varta verkoop maar dit heeft voor mij gezien een ander oogpunt, daarin tegen zijn er wel veel garantie gevallen (levensduur) vaak al ruim binnen twee jaar leggen ze letterlijk het loodje..

maar ook zeg ik, indien de auto verder prima en vlot aanpakt zou een gamma accu het ook prima kunnen doen..

paul,

PL (0), 18 jaar geleden

Het is een Banner accu geworden van 100A met een koude start van 680A. Hij start sinds een jaar weer met een normaal geluid, dus de accu was al langer aan vervanging toe.

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

HEREN
JE MOET GELUK HEBBEN MET EEN AKKU.
EEN GEHAD 3MND EN STUK,GELUKKIG TWEE JAAR GARANTIE.
MIJN LAATSTE WAS 8 JAAR EEN WITTE AKKU.
DUS MET ANDERE WOORDEN :HET MERK ZEGT NIKS.
GR LUIS

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

En je SCHREEUWT nog steeds, Vink.

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

BLIJF IK OOK DOEN ,STUIVERTJE

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

IN DUITSLAND WORDEN AKKU,S ZELFS BIJ SUPERMARKTEN(REAAL )AANGEBODEN,DUS WAAROM NIET BIJ GAMMA?

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

De vraagsteller heef zijn keuze gemaakt we moeten de discussie maar weer stoppen.
Overigens vind ik het prima dat een ieder zijn eigen mening heeft maar het over en weer kibbelen is hier niet gepast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.