Volkswagen passat tdi: alternator workbench??

Bouwjaar: 2003

Gisteren kreeg ik deze melding tijdelijk op mijn boardcomputer/infodisplay van de passat. Het acculampje knipperde ook even een paar keer. Vervolgens ging de melding gewoon weer weg en tot nu toe heeft hij de melding niet weer gegeven en laadt hij ook gewoon goed. Iemand een idee waar deze melding vandaan komt bij de Passat? Geeft hij aan dat de dynamo bijna aan vervanging toe is? Of, kan het een tijdelijk probleempje zijn geweest? Wie o wie?

Groet, Marco

Geplaatst door

mystudio (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Heb er ooit al is een dynamo vervangen vanwege die melding bij een passat, deze getest en bleek idd defect.
'generator werkstät' is de zelfde melding in het duits.
Het kan dus voorkomen, maar als dit maar enkel gebeurt is zou ik er niet zo`n probleem van maken, dat kan altijd nog.

mvg

volgwagen 0
badge

18 jaar

het licht waarschijnlijk aan je multiriem er is een bepaalde serie in omploop die een statische word.

jazz5211 0

18 jaar

leuk verhaal LAMMIE! doet het goed onder een borrel.. en hoe later het wordt, hoe meer ik het ga geloven!

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

IDD! maar wat zou er dan precies gebeuren lammie, ik ben o zo benieuwd??!

volgwagen 0
badge

18 jaar

Geeft de multiriem licht?. Of ligt het volgens Lammie aan de multiriem.

Audifreak763 0
badge

18 jaar

Als het statisch worden door Lammie gerelateerd wordt aan het natuurkundige verschijnsel WRIJVING, dan betekent dat dat de carrosserie ook statisch moet worden a.g.v. wrijving met de lucht.... Dit is GEEN gebakken lucht verhaal. Vraag maar eens na bij technici werkzaam in de luchtvaart...... Maar gebeuren er dan rare dingen wanneer de carrosserie EN de multiriem beiden statisch worden? Hmmmm, ik moet ineens denken aan die reclame van die Peugeot 406-taxi met die aap achter het stuur: Tooo thieee aijrport!

Santa 0

18 jaar

haha, idd.
Dus dan zou je eigenlijk helemaal geen dynamo meer nodig hebben gezien er genoeg statische elektrischiteit opgewekt word? klasse! kun je alle verbruikers op een willekeurige plek aan de auto aansluiten!
Canbus nergens voor nodig, dit is de oplossing!

volgwagen 0
badge

18 jaar

Hoe dan ook; de melding heeft zich tot op vandaag nog niet weer voorgedaan. We zullen zien of het een tijdelijk iets was (wellicht een vuiltje op de koolborstels?), of dat de spanningsregelaar ff de weg kwijt was. Blijkbaar is deze melding in ieder geval niet een bekend probleem......

mystudio 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.