Peugeot 406: remmen werken niet!

Bouwjaar: 1996

Vandaag probleem gehad met mijn remmen. Auto had hele dag stil gestaan >8hr . Na wegrijden functioneren remmen normaal. Bij volgende stoplicht blijkt er geen beweging te krijgen in het rempedaal! (leter met twee voeten een poging gedaan, lukte ook niet). Met behulp van handrem toch op tijd stilgestaan, was wel ff schrikken.

Na paar x proberen door steeds voorzichtig te gaan rollen en te remmen kwam er uiteindelijk beweging in het rempedaal. Remvloeistofniveau gechecked en was ok.

Hierna voorzichtig naar huis gereden (na nog diverse keren proberen) en geen problemen meer gehad. Ben er echter niet gerust op. Heeft iemand een idee hoe dit veroorzaakt kan zijn? Ik kan het zelf niet echt beredeneren. Iets met vorst te maken, bv mastercilinder vastgevroren of toch gewoon iets met rembekrachtiger?

alvast bedankt, gr Arjan

jabijl

Geplaatst door jabijl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jabijl (0), 18 jaar geleden

heb inderdaad zitten denken aan remvloeistof, maar lijkt mij niet direct de oorzaak. Zit meer aan mechanische storing te denken bv in gedeelte van rempedaal/pushrod). Welke invloed hebben flex remslangen op niet meer remmen? of heeft dat te maken met doorlekken van water naar remvloeistof?

Henk4400 (0), 18 jaar geleden

Klinkt toch als een defecte rembekrachtiger.
Probeer eens of het rempedaalmet de motor uit na een paar keer pompen net zo hard aanvoelt als toen de storing optrad. Is dat het geval, dan is de bekrachtiger minstens verdacht.

jabijl (0), 18 jaar geleden

Vanmiddag het zelfde euvel. (ook als het niet vriest dus!). Dit x voelde het pedaal wat minder hard aan, maar voor het remmen moest ik wel extreem hard duwen op het pedaal. dus toch de bekrachtiger? Wat mij echter verbaasd is dat de klacht zich alleen even kort na de start voordoet en daarna niet meer. (als de bekrachtiger slecht functioneert zou ik verwachten dat het ook op anderer momenten voorkomt?

Hoe kan ik het beste de werking van de bekrachtiger testen? Ik heb het Haynes handboek, maar die zegt alleen wat over vervangen van de onderdelen en niet over testen............


dpbrom (0), 18 jaar geleden

Klinkt inderdaad als een probleem met je rembekrachtiger. Kan zijn dat deze net na het starten nog niet genoeg onderdruk heeft om goed te kunnen bekrachtigen. Zit er een terugslagklep tussen rembekrachtiger en vacuumbron? Wellicht dat de vacuum toevoer slecht is en de problemen zich daar voordoen i.p.v. in de rembekrachtiger zelf (te langzaam vacuum trekken van de bekrachtiger).

Probeer het volgende eens:
Auto starten wegrijden en remmen na ca. 2 sec.
Doe hetzelfde na 4 sec. enz.
Eventueel andere tijdsintervallen kiezen en veilige plaatsopzoeken, een verlaten industrie- of parkeerterrein ofzo.

Zo kan je ontdekken of het probleem ook optreed na langere tijd.
Is dit het geval, dan komt de bekrachtiger langzaam op onderdruk.


Controleer de vacuum leidingen en aansluitingen op lekkage en eventueel de terugslagklep op een goede werking voor de zekerheid.

Succes,

Daniel

jabijl (0), 18 jaar geleden

mensen, bedankt voor de info!

Ik heb het euvel tot nu toe 2x kunnen constateren. 2e x was inderdaad na het "oppompen" ofwel aantal x intrappen van pedaal met motor uit. Deze werd daardoor keihard. Dus toch bekrachtiger...Ik ga eea nalopen en hopelijk vind ik wat! Anders toch even langs de garage want veiligheid staat voorop :-)

gr, Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum