👉 Waarom lid worden?
Klik hieronder en word vandaag nog GRATIS lid!
Overweeg je om glascoating op je auto aan te brengen? Na grondig onderzoek naar auto glascoating willen we onze ervaringen graag met je delen. Zo weet jij of glascoating de juiste oplossing is voor jouw auto, of dat je misschien toch voor een andere coating moet kiezen.
In dit artikel bespreken we wat glascoating doet en gaan we dieper in op de voor- en nadelen. Ook leggen we deze coating naast keramische coating om de verschillen en overeenkomsten uit te lichten. Aan het einde van dit artikel vertellen we gedetailleerd hoe je glascoating aanbrengt op jouw auto.
Glascoating is een lakbescherming voor auto en motor. Het is gemaakt van polymeren, zoals titaniumdioxide (TiO2) of siliciumdioxide (SiO2). Deze vloeibare polymeren worden gemixt met additieven zoals dragers en verdunners. Met name siliciumdioxide komt vaak voor in glascoating, omdat het zorgt voor een enorme hardheid en ongevoelig is voor chemicaliën.
Glascoating zorgt voor:
Wil je nog meer weten over glascoating? Stel je vraag op het Problemcar autoforum!
Wij hebben de voor- en nadelen van glascoating voor je op een rijtje gezet!
Voordelen glascoating:
Nadelen glascoating:
Er is niet een vaste prijs te noemen. De kosten voor het aanbrengen van glascoating hangen af van diverse factoren.
Zoals de auto glascoating die je wilt gebruiken, niet iedere glascoating heeft dezelfde prijs. Sommige merken maken gebruik van geavanceerde formules, waardoor ze een langere levensduur hebben. Bovendien kan de prijs worden opgedreven door de naamsbekendheid van het merk.
Ook heeft de manier van aanbrengen invloed op de prijs. Zelf aanbrengen is goedkoper dan het laten aanbrengen door een specialist. Echter zorgt het laten aanbrengen door specialist wel voor een beter resultaat, dit kan de kosten op lange termijn drukken.
Tot slot, de afmetingen van jouw auto! Het aanbrengen van glascoating op een MINI is goedkoper dan op een Jeep vanwege het verschil in grootte. Professionals werken dan ook op basis van een offerte.
Wil je meer weten over de prijs van glascoating? Zoek een specialist in onze autobedrijvengids!
Beide coatings zorgen voor een uitstekende bescherming, hieronder lichten we de verschillen en overeenkomsten uit.
Overeenkomsten glascoating en keramische coating:
Verschillen glascoating en keramische coating:
Schaf de volgende benodigdheden aan om zelf glascoating aan te brengen.
Stap 1 | Auto in goed geventileerde ruimte parkeren: parkeer je auto in een goed geventileerde ruimte om gezondheidsproblemen te voorkomen.
Stap 2 | Autowassen en ontvetten: verwijder vuil van de auto door deze grondig te wassen. Gebruik vervolgens een ontvetter om al het vet van de lak te verwijderen.
Stap 3 | Zorg voor veiligheid: doe de overall en handschoenen aan en zet ook je spuitmasker met koolstoffilters op.
Stap 4 | Glascoating aanbrengen: pak een microvezeldoek of aanbrengpad om de glascoating op de lak aan te brengen. Doe dit geleidelijk in kleine hoeveelheden, zo verdeel je de glascoating gelijkmatig.
Stap 5 | Uitharden: laat de glascoating uitharden zoals op de verpakking staat beschreven.
Stap 6 | Eventueel polijsten: bij sommige glascoatings dien je overgebleven resten te verwijderen met een polijstmachine. Lees de verpakking van jouw glascoating om te kijken of dit nodig is.
Glascoating is een uitstekende lakbescherming voor auto’s en andere voertuigen. In tegenstelling tot een keramische coating, is zowel het aanbrengen als het verkrijgen van glascoating relatief kostbaar. Bovendien is het niet duurzamer dan een keramische coating. Het zelf aanbrengen van glascoating is mogelijk, maar het laten aanbrengen door een specialist zorgt vaak voor een langere levensduur. Bovendien is dit een stuk veiliger!
Uitgezonderd van de duurzaamheid, bieden glascoatings en keramische coatings over het algemeen dezelfde bescherming.
Heb je nog vragen over glascoating? Ga nu naar onze autocommunity!