Renault Vel Satis Forum

Zoek & filter binnen 221.924 topics
63 topics gevonden | Pagina 1 van 3

Renault Vel Satis

De Renault Vel Satis is een luxe sedan die van 2002 tot 2009 werd geproduceerd door de Franse autofabrikant Renault. Het model was bedoeld als vervanger van de Renault Safrane en was verkrijgbaar in zowel benzine- als dieselmotoren. Het design van de Vel Satis was onconventioneel en baanbrekend voor zijn tijd, met een gestroomlijnde carrosserie en een opvallend groot glazen dak.

De Vel Satis was een van de eerste auto's die uitgerust werd met het Renault Card-systeem, waarbij de auto geopend, gesloten en gestart kan worden met een kaart in plaats van een sleutel. Ook beschikte het model over een aantal innovatieve veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptieve cruise control en een Lane Departure Warning-systeem dat de bestuurder waarschuwt als de auto onbedoeld van de rijbaan dreigt te raken.

Hoewel de Vel Satis geen groot succes was op de markt, wordt het model nog steeds gewaardeerd om zijn onderscheidende ontwerp en technologische innovaties. Bovendien werd de Vel Satis geproduceerd in een tijd waarin Renault zich profileerde als een innovatief merk dat durfde af te wijken van de norm, iets wat het merk tot op de dag van vandaag kenmerkt.